ACOIO

ACOIO

logo rm4

Sabies que...

"If liberty and equality, as is thought by some, are chiefly to be found in democracy, they will be best attained when all persons alike share in government to the utmost."
Aristotle

Buscador

AssociatsAgenda

loader

Notícies

Sofia Vega, tresorera d'ACOIO, mostra les seves dots d'oceanògrafa en una visita guiada a la Cala Canyadell de Torredembarra el mes de juliol Imprimeix Correu electrònic
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 
Notícies - Notícies
dijous, 1 de setembre de 2011 18:24

Com cada any, cada primer diumenge del mes, el grup GEPEC (Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans), realitza visites guiades de dues hores de durada, per la platja natural dels Muntanyans (Torredembarra) fent una introducció general i posteriorment abordant un tema en concret cada mes. Aquest any ACOIO va participar en la visita del Fons del mar conduïda per la Sofia Vega (Oceanògrafa i tresorera de l'associació), juntament amb els voluntaris internacionals del GEPEC que la van acompanyar. Prèviament es van explicar els tres pisos del bentos rocós (infra, mitjà i supralitoral) més proper a la platja. Un cop explicat, preparats per anar a l'aigua, es van buscar in situ la flora i fauna característica dels pisos i amb 3 safates blanques es van separar els elements naturals per poder observar-los detalladament sense necessitat de nedar. Es van utilitzar guies de flora i fauna de la Mediterrània i es va discutir l'estat actual de l'ambient costaner aprofitant la presència o no de determinades espècies indicadores.

 

La visita va ser molt productiva, hi havia un ambient d'interès per part dels visitants, i van sortir temes de protecció marina que interessen al públic en general. Amb aquesta visita vam poder veure l'estat de salut de la cala que visitem i apropar-nos a l'ambient natural que ens envolta des d'un punt vista més conscient i ampli sobre el que ens ofereix el món marí.

Des d'ACOIO volem agraïr a la Sofia que dediqués part del seu temps lliure de forma voluntària a dur a terme una tasca de sensibilització tan bonica com aquesta, i que a més ens ajuda a col·laborar amb altres associacions com és el Gepec.


CREIEM EN LA IMPORTÀNCIA D'AQUESTES ACTIVITATS EDUCATIVES I VIVENCIALS PER ACOSTAR I SENSIBILITZAR A LES PERSONES A LA VIDA MARINA I FOMENTAR EL RESPECTE CAP A ELLA.

 

 

 

 

Share/Save/Bookmark